ZGODOVINA MEDICINE 20. STOLETJA

-20%

ZGODOVINA MEDICINE 20. STOLETJA

80.00 € 64.00 €

Avtor: Gregor Pivec

Prispevki k prikazu razvoja medicinske stroke in zdravstvenega sistema.

Kategorije: Akcija, Medicina in zdravstvo, Strokovna literatura, Ugodna strokovna literatura, Zgodovina

Format: 19 x 26 cm

ISBN: 978-961-6817-63-9

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava s ščitnim ovitkom

Št. strani: 472

V košarico
KOLIČINA

Danes v naši civilizaciji dojemamo medicino kot znanstveno disciplino, celo eno najbolj propulzivnih in razvojno naravnanih. Njen način dela in njen filozofski pristop sta izrazito empirična – od časov Clauda Bernarda temelječa na eksperimentu kot edinem znanstveno utemeljenem principu dela.

V knjigi avtor išče odgovore na vprašanja, ki si jih človek postavlja ob dojemanju vloge medicine. Nudi nam torej širok pogled razgledanega humanista.

Gre za izredno kompleksno delo, saj medicina v tem obdobju beleži po eni strani največ in najpomembnejše dosežke, po drugi pa je vstopila v obdobje občutljivih medkomunikacijskih razmerij, odnosov, pričakovanj in dilem. Avtor nam v monografiji ponuja pregled in razvoj posameznih strok, posega tudi v širše gospodarsko, znanstveno in družbeno dogajanje ter nas seznanja s stanjem in dosežki stroke v slovenskem prostoru. Posebnost knjige je tudi vpogled v razvoj zdravstvenega sistema pri nas, ki je pregleden in kaže avtorjevo temeljito poznavanje problematike. Strokovni pregled gradiva je nadzoroval prof. dr. Eldar Gadžijev.

Naslovi poglavij: Hiter razvoj medicine – Živi in neživi kužni delci – Notranje izločanje (endokrinologija) – Razvoj kemoterapije – Pogled v telo – Bolnik in zdravnik – Zdravstveno varstvo žensk in otrok – Pogled v dušo – Informacijski sistem telesa – Svet se je zmanjšal – Organizacija rešuje življenja – Stranpoti medicine 20. Stoletja – Etična kodifikacija medicine – Socialnomedicinska misel – Izobraževanje zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev – Zdravstvene ustanove v Sloveniji – Slovensko zdravstvo  v vojnih časih.

Skupaj s knjigo dr. Petra Borisova ZGODOVINA MEDICINE zaključujemo komplet pregleda razvoja zgodovine medicine od praskupnosti do danes na preko 1.100 barvnih straneh.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0