Zgodovina, učiteljica življenja

-76%

Zgodovina, učiteljica življenja

20.00 € 4.90 €

Avtor: Dragan Potočnik

Priročnik za učitelje zgodovine v osnovnih in srednjih šolah.

Kategorije: Akcija, Učbeniki, Ugodna strokovna literatura, Visokošolski učbeniki, Zgodovina

Format: 16 x 24 cm

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano

Št. strani: 200

V košarico
KOLIČINA

Knjiga prinaša pregled značilnosti pouka zgodovine skozi različna obdobja s poudarkom na vzgojnih nalogah predmeta ter najnovejše kurikularne spremembe. Avtor se osredotoči tudi na vzgojne vrednosti zgodovinskega pouka: humanistični pomen, moralno-etično vzgojo, materialno in duhovno kulturo ter estetsko vzgojo. Podanih je torej nekaj osnovnih načel »vzgoje za življenje« ter nekaj predlogov, kako to vzgojo izvajati in čim bolj kreativno osnovati. V ospredju je pomen šole in pouka zgodovine pri oblikovanju strpne demokratične družbe. 

Avtor prav posebej poudarja pomen krepitve ponosa in ljubezni do domovine. Izpostavlja dejstvo, da je potrebna vzgoja odgovornega državljana, ki pa je mogoča zgolj z ozaveščanjem učencev oziroma dijakov o spoštovanju in poznavanju temeljnih vrednot, ki morajo opredeljevati življenje v družbi, ter varstva človekovih pravic.

Dodatna dragocenost te knjige je, da predstavlja konkretne primere za pouk neevropske zgodovine, ki se jo v določenih zgodovinskih obdobjih postavlja na stranski tir.

Po besedah enega izmed recenzentov, dr. Martina Kramarja, "je dragocen prispevek k izboljšanju in zlasti spreminjanju pouka zgodovine v osnovni in srednjih šolah ter širšem zgodovinskem izobraževanju."

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0