NOVO

Zlatorog

Pripoved iz davnih časov

Zlatorog, kot nam ga je zapisal tržaški pisatelj Marko Kravos, je nastal po različnih ljudskih pripovedih in zgodovinskih virih, ki govorijo o legendah in mitih iz našega alpskega visokogorja. Včasih je tudi po lastnem preudarku kaj pristavil in tako svojemu bajanju dal socialno in geografsko ozemljitev. S prenovo starih pripovednih motivov je želel tako mlade kot odrasle bralce opozoriti na pravljično izročilo iz naših krajev, obenem pa v njih obuditi odnos do naravnega okolja, ki ga v pravljici poosebljajo Bele žene sredi čudežnega vrta v osrčju Triglavskega pogorja, Zlatorog pa predstavlja bajeslovno bitje z večno življenjsko močjo v krvi in rogovju.

PRELISTAJ KNJIGO

Kategorije: 3 - 10 let, 6 - 12 let, Leposlovje, Otroške in mladinske knjige

Format: 24 x 29 cm

ISBN: 978-961-7164-95-4

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 72

Ostalo: 24 x 29 cm, 72 strani, barvni tisk z zlatim napisom, trda vezava

V košarico
KOLIČINA

Mitološko pripoved iz davnih časov Zlatorog je Marko Kravos izpisal na pobudo Livia Sossija: to je bil ugleden tržaški poznavalec italijanske in svetovne književnosti za otroke, ki je v letu 2003 zbiral pripovedi različnih narodov na temo Miti in legende z vsega sveta. Objavljene so pod naslovom Raccontami chi ero / Povej mi, kakšen sem bil nekoč, ki je kot bogata slikanica izšla pri založbi Fatatrac v Firencah. V njej je Kravos prispeval slovenski pripovedni zaklad.

Pričujoča izdaja je pripravljena v tandemu dveh vrhunskih ustvarjalcev, podčrtana s skrbnim in veščim oblikovalskim podpisom in je izšla v jubilejnem letu Marka Kravosa.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0