Zaloga: Na zalogi

Zlatorog

Pripoved iz davnih časov

29,90 

Zlatorog, kot nam ga je zapisal tržaški pisatelj Marko Kravos, je nastal po različnih ljudskih pripovedih in zgodovinskih virih, ki govorijo o legendah in mitih iz našega alpskega visokogorja. Včasih je tudi po lastnem preudarku kaj pristavil in tako svojemu bajanju dal socialno in geografsko ozemljitev. S prenovo starih pripovednih motivov je želel tako mlade kot odrasle bralce opozoriti na pravljično izročilo iz naših krajev, obenem pa v njih obuditi odnos do naravnega okolja, ki ga v pravljici poosebljajo Bele žene sredi čudežnega vrta v osrčju Triglavskega pogorja, Zlatorog pa predstavlja bajeslovno bitje z večno življenjsko močjo v krvi in rogovju.

Opis

Mitološko pripoved iz davnih časov Zlatorog je Marko Kravos izpisal na pobudo Livia Sossija: to je bil ugleden tržaški poznavalec italijanske in svetovne književnosti za otroke, ki je v letu 2003 zbiral pripovedi različnih narodov na temo Miti in legende z vsega sveta. Objavljene so pod naslovom Raccontami chi ero / Povej mi, kakšen sem bil nekoč, ki je kot bogata slikanica izšla pri založbi Fatatrac v Firencah. V njej je Kravos prispeval slovenski pripovedni zaklad.

Pričujoča izdaja je pripravljena v tandemu dveh vrhunskih ustvarjalcev, podčrtana s skrbnim in veščim oblikovalskim podpisom in je izšla v jubilejnem letu Marka Kravosa.

Dodatne informacije

Avtor

,

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.