-78%

ZMENKI

18.00 € 3.90 €

Avtor: Mateja J. Hočevar

Zmenki so pesniški prvenec Mateje J. Hočevar, ki je nase opozorila z revialnimi in zborniškimi objavami, uvrstitvijo v finale Pesniškega turnirja 2009 in kot izbranka uredništva na portalu Pesem.si v poletju 2008. 

Kategorije: Akcija, Leposlovje, Poezija, Za odrasle

Format: 12,5 x 21,5 cm

ISBN: 978-961-6817-24-0

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Integralna vezava

Št. strani: 124

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

PET ZA DESET - POEZIJA 2

Danica Križanič Müller, Patricija Peršolja, Klarisa Jovanović, Mateja J. Hočevar, Ivo Stropnik - smrt, življenje ljubezen, POEZIJA!

3.90 € 2.00 €

V svojem prvencu nam postreže z izrazito ljubezensko poezijo, v kateri se prepletajo dotiki, oddaljenosti in odmiki. Zdi se, da so porojeni in ustvarjeni iz "osamljenosti v ednini bivanja", ki sproža nenehna iskanja bližine. Kljub predajanju tesnobi ločitve in utehi ob ponovnem snidenju, pesnica zna preživeti v samoti, v kateri subtilno in detajlno, skoraj filmsko zaznava naravo, vzdušja mest, dihanje pohištva, neznatno premikanje stvari. Takrat odkriva nove smisle bivanja in ustvarjanja. Ko skozi vrata dvojine (vsakič drugače) vstopa ljubimec in se s svojim neznanim svetom bliža njenemu svetu, sta oba lahko predana le v zdajšnjem trenutku. Njuna bližina je odeta v predmete, ki si jih poda(r)jata. Ljubezen v Zmenkih pa ni nujno vez med dvema ljubimcema, lahko je odtis na šipi, risba v pesku, cimet in ingver; nahaja se v guganju, v čajni usedlini, na slikah v galeriji, v starih zgradbah.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0