-30%

ZVEZDANČICE

Zbirka najlepše otroške poezije Zvezdane Majhen

Jubilejna antologija priljubljene otroške pesnice Zvezdane Majhen.

Kategorije: 0 - 5 let, 3 - 10 let, 6 - 12 let, Akcija, Otroške in mladinske knjige, Za otroke

Format: 21 x 24 cm

ISBN: 978-961-7103-18-2

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava s ščitnim ovitkom

Št. strani: 132

V košarico
KOLIČINA

 

Zbirka najlepših otroških ugank in pesmi Zvezdane Majhen je poklon pesnici ob njeni 70-letnici. V prečudoviti knjigi je doma poezija, ki združuje pesničino in bralčevo željo, da bi se približala lučki resnice in lepote, ki kot kresnička sveti v mrak neznanja in velikokrat preveč vsakdanjega vsakdanjika.

Zvezdančice združujejo radost razvozlavanja ugank, odkrivanje in sprejemanje sveta otroka in njegovega odraščanja ter čudenje stvarnosti, ki ni v lasti človeka, a vanjo vsi skupaj vse prevečkrat posegamo: si jo prilaščamo, jo  spreminjamo, namesto da bi jo najprej in predvsem občudovali. Preplet besed in podob skicira poteze sveta sodobnega otroka in drugih bitij, ki so nam, otrokom in odraslim, sosedje – le na drugem travniku ali v bližnjem gozdu ali na nebu živijo.

Ta preplet je nekaj posebnega, saj so za ilustracije poskrbele kar tri izvrstne umetnice in tako so Zvezdančice pravzaprav tri knjige v eni. Ob prebiranju besed je nujno, da se bralci potopijo tudi v podobe, ki odpirajo povsem nove dimenzije domišljije.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0