Zaloga: Na zalogi

ZVEZDANČICE

Zbirka najlepše otroške poezije Zvezdane Majhen

26,90 

Jubilejna antologija priljubljene otroške pesnice Zvezdane Majhen.

Opis

 

Zbirka najlepših otroških ugank in pesmi Zvezdane Majhen je poklon pesnici ob njeni 70-letnici. V prečudoviti knjigi je doma poezija, ki združuje pesničino in bralčevo željo, da bi se približala lučki resnice in lepote, ki kot kresnička sveti v mrak neznanja in velikokrat preveč vsakdanjega vsakdanjika.

Zvezdančice združujejo radost razvozlavanja ugank, odkrivanje in sprejemanje sveta otroka in njegovega odraščanja ter čudenje stvarnosti, ki ni v lasti človeka, a vanjo vsi skupaj vse prevečkrat posegamo: si jo prilaščamo, jo  spreminjamo, namesto da bi jo najprej in predvsem občudovali. Preplet besed in podob skicira poteze sveta sodobnega otroka in drugih bitij, ki so nam, otrokom in odraslim, sosedje – le na drugem travniku ali v bližnjem gozdu ali na nebu živijo.

Ta preplet je nekaj posebnega, saj so za ilustracije poskrbele kar tri izvrstne umetnice in tako so Zvezdančice pravzaprav tri knjige v eni. Ob prebiranju besed je nujno, da se bralci potopijo tudi v podobe, ki odpirajo povsem nove dimenzije domišljije.

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…