O nas

O založbi

Založba Pivec je mlada založniška hiša, ki smo jo ustanovili aprila 2003. Že ob ustanovitvi smo si zastavili cilj postati srednje velika založba splošnega tipa s poudarkom na izobraževanju, kar povzemamo z geslom branje in znanje. Temu prilagajamo naš knjižni program. Na področju izobraževanja smo že razvili učbeniške in priročniške serije za jezikoslovje, književnost, matematiko, zdravstvo in poslovno sfero. Zanimajo nas aktualne teme in preizkusiti se želimo na vseh področjih, za katera ocenjujemo, da smo jim kos. Poleg svojih naslovov prevzemamo tudi distribucijo nekaterih manjših založnikov in izvajamo založniške realizacije za posamezne naročnike.

Ves čas obstoja samostojno nastopamo na Slovenskem knjižnem sejmu, izdajamo vsakoleten knjižni katalog, imamo sodobno in ažurno urejene spletne strani, vsako leto pa organiziramo Pesniški turnir, ki poteka ob Slovenskih dnevih knjige v mesecu aprilu.

Vsaka knjiga je narejena zato, da bi našla pot do bralcev oziroma uporabnikov in da bi po besedah Prešernovega nagrajenca za življenjsko delo, pesnika Milana Dekleve, "odprla nov svet, ki ga doslej še ni bilo." Upamo in želimo, da bi bili svetovi, ki jih odpirajo knjige Založbe Pivec, zanimivi in odprti za čim več ljudi.

 

Založba Pivec, založništvo in izobraževanje d.o.o.

Na Gorci 20
2000 Maribor

Prodaja in uredništvo:
Krekova 13
2000 Maribor

Tel.: 02 250 08 28

ID za DDV: SI11487526
Smo zavezanci za DDV.

Matična št.: 1816241
TRR: 04515-0000953242
Številka vpisa v register 1/11627/00 pri Okrožnem sodišču v Mariboru.

Zaposleni

Milena Pivec

direktorica in odgovorna urednica

Zala Stanonik

vodja projektov

Ljubica Toplek

prodaja

Rudi Stanonik

zastopnik za knjižnice in pravne osebe

Tjaša Lešnik

promocija

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0