Pesniški turnir

20

junij 2021

Vitez Pesniškega turnirja 2021 je Kristian Koželj

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se že enaindvajsetič izbira najboljša izvirna neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Na letošnjem natečaju je s po eno pesmijo sodelovalo 123 pesnikov. V začetku marca je strokovna žirija v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Potocco in Stanka Hrastelj izbrala 24 po njihovem mnenju najboljših pesmi. Sledila sta dva polfinalna turnirja, ki sta zaradi kovidnih razmer potekala virtualno. Na vsakem od njiju se je z video interpretacijami svojih pesmi predstavila dvanajsterica izbrancev, štiri finaliste na vsakem polfinalu je izbrala žirija, dva pa ljubitelji poezije s spletnim glasovanjem, tako smo dobili 12 finalistov, ki so se na finalu pomerili za zmago. To so bili: Tibor Hrs Pandur (Maribor), Aleš Jelenko (Loče), Kristian Koželj (Celje), Dušan Marolt (Šmarje-Sap), Maja Miloševič Čustić (Ljubljana), Natalija Milovanović (Ljubljana), Franci Novak (Videm-Dobrepolje), Milan Novak (Maribor/Varaždin), Andraž Polič (Ljubljana/Praga), Katja Šušteršič (Horjul/Zlin), Zala Vidic (Kranjska Gora) in Helena Zemljič (Jurovski Dol).

Preberi več

11

junij 2021

Zbornik finalnih pesmi Pesniškega turnirja 2021

Na tej povezavi si lahko snamete zbornik finalnih pesmi Pesniškega turnirja 2021.

PT 2021 - zbornik finalnih pesmi e-varianta

Preberi več

14

maj 2021

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021

Po dveh polfinalnih turnirjih smo dobili 12 pesnikov, ki se bodo 19. junija na finalu v Mariboru potegovali za laskavi naziv vitez/vitezinja poezije.

 

Založba Pivec je na svojem YouTube kanalu in Facebook strani izpeljala oz. predvajala oba virtualna polfinalna Pesniška turnirja. Še vedno si ju je mogoče ogledati na obeh spletnih platformah. Pesniški turnir je nagradna natečajna prireditev, na kateri se že enaindvajseto leto zapored izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Strokovna žirija, v sestavi Irena Novak Popov, Marcello Potocco in Stanka Hrastelj, je najprej med prispelimi 113 pesmimi izbrala 24 pesmi (in z njimi pesnikov), ki so se uvrstile na polfinalna turnirja.

Preberi več

14

maj 2021

ZNANA ŠE DRUGA ŠESTERICA FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021

Na drugem polfinalu Pesniškega turnirja 2021 je strokovna žirija izbrala še štiri svoje finaliste, dva pa spet občinstvo spletnim glasovanjem.

Na letošnjem Pesniškem turnirju se že 21. leto zapored izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Med 113 pesmimi, prispelimi na natečaj, je strokovna komisija izbrala 24 najboljših pesmi in s tem 24 pesnikov in pesnic, ki so se na dveh polfinalnih nastopih pomerili za 12 mest v finalu. Letošnja izvedba polfinalnih turnirjev je zaradi ukrepov za zajezitev epidemije potekala virtualno, na njih so se pesniki predstavili z video posnetki.


Preberi več

12

maj 2021

Drugi polfinale Pesniškega turnirja 2021

POVEZAVA DO PREDVAJANJA DRUGEGA POLFINALA.

V petek, 14. maja 2021, ob 19. uri na Youtube in Facebook kanalih Založbe Pivec.

Zbornik pesmi najdete na tej povezavi: PT 2021 drugi polfinale

 

Preberi več

23

april 2021

Znanih prvih 6 kandidatov za viteški pesniški naziv

Na svetovni dan knjige je potekal prvi polfinale Pesniškega turnirja 2021, na katerem smo dobili prvih šest finalistov, storkovna žirija je izbrala štiri, dva pa s spletnim glasovanjem občinstvo.

Letos se na Pesniškem turnirju Založbe Pivec že 21. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na njem sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Na letošnji natečaj je prispelo 113 pesmi, med katerimi je strokovna komisija izbrala 24 najboljših pesmi in s tem 24 pesnikov in pesnic, ki se na dveh polfinalnih nastopih pomerijo za 12 mest v finalu. Letošnja izvedba polfinalnih turnirjev je zaradi ukrepov za zajezitev epidemije virtualna, na njih se z video posnetki predstavijo izbrani pesniki in pesnice.

V petek, 23. aprila 2021, smo tako na prvem letošnjem virtualnem polfinalu pogledali in prisluhnil videom dvanajstih polfinalistov. S svojimi pesmimi so nastopili Alja Furlan, Tibor Hrs Pandur, Tonja Jelen, Kristian Koželj, Nina Medved, Natalija Milovanović, Milan Novak, Nela Poberžnik, Cveto Preželj, Ifigenija Simonović, Katja Šušteršič in Helena Zemljič.

Prireditev sta moderirala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Prireditev je glasbeno z videi opestril kantavtor Boštjan Narat. Strokovna žirija, v sestavi Stanka Hrastelj, Irena Novak Popov in Marcello Potocco, je izbrala svoje 4 finaliste, ki s jih je razglasil Marcello Potocco in ob tem povedal nekaj besed o izboru in vrednotenju poezije. V finale so se s svojimi pesmim uvrstili Tibor Hrs Pandur, Natalija Milovanović, Kristian Koželj in Katja Šušteršič. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Milana Novaka in Heleno Zemljič.

Preberi več

31

marec 2021

Razvrstitev izbranih pesnikov na polfinalna turnirja

Strokova žirijav sestavi Irena Novak Popov, Marcello Potocco in Stanka Hrastelj je izbrala 24 najboljših na Pesniškem turnirju 2021, avtorice in avtorji se bodo za 12 mest v finalu potegovali na dveh polfinalnih virtualnih turnirjih.

Preberi več

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0