21. NAGRADNI NATEČAJ PESNIŠKEGA TURNIRJA ZA NAZIV VITEZ/VITEZINJA POEZIJE

13 januar 2021

21. NAGRADNI NATEČAJ PESNIŠKEGA TURNIRJA ZA NAZIV VITEZ/VITEZINJA POEZIJE

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60-ih verzov oz. vrstic, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let. Avtor, ki bo poslal več pesmi ali predolgo pesem, bo izločen.

Strokovna žirija, v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Pottoco in Stanka Hrastelj, bo izmed sodelujočih pesmi izbrala štiriindvajset najboljših. Avtorji le teh se bodo pomerili na dveh virtualnih polfinalnih turnirjih v mesecu aprilu (termini bodo še določeni). In sicer tako, da se bo polovica od izbrane štiriindvajseterice pomerila na enem, druga polovica pa na drugem. Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale. Dvanajst izbranih pesnikov se bo v času Slovenskih dnevov knjige 2021 v Mariboru (termin še ni znan), s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, če bo možno, pomerili v živo pred občinstvom, če ne, pa na virtualnem finalnem turnirju. Strokovna žirija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega zmagovalca pa bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

 

Avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom »PESNIŠKI TURNIR 2021«, najkasneje do 28. februarja 2021. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, prav tako označeni s šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Zaradi anonimnosti natečaja ne sprejemamo pesmi poslanih po e-pošti. Strokovna komisija bo 21. marca 2021 objavila imena štiriindvajsetih izbranih avtorjev na spletni in FB strani Založbe Pivec in v določenih tiskanih medijih. Dodatna pojasnila dobite na nino@zalozba-pivec.com ali 02 250 08 28.

 

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com