ZNANA ŠE DRUGA ŠESTERICA FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021

14 maj 2021

ZNANA ŠE DRUGA ŠESTERICA FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2021

Na drugem polfinalu Pesniškega turnirja 2021 je strokovna žirija izbrala še štiri svoje finaliste, dva pa spet občinstvo spletnim glasovanjem.

Na letošnjem Pesniškem turnirju se že 21. leto zapored izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Med 113 pesmimi, prispelimi na natečaj, je strokovna komisija izbrala 24 najboljših pesmi in s tem 24 pesnikov in pesnic, ki so se na dveh polfinalnih nastopih pomerili za 12 mest v finalu. Letošnja izvedba polfinalnih turnirjev je zaradi ukrepov za zajezitev epidemije potekala virtualno, na njih so se pesniki predstavili z video posnetki.


Na drugem virtualnem polfinalu se je pomerila druga dvanajstericama izbranih pesnikov. Ogledali smo si jih lahko v video intepretacijah njihovih pesmi. Nastopili so: Lara Gobec, Zala Intihar, Aleš Jelenko, Dušan Marolt, Maja Miloševič Čustić, Franci Novak, Lado Planko, Andraž Polič, Špela Setničar, Vesna Šare, Zala Vidic in Ines Žabkar.

Prireditev sta moderirala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Strokovna žirija, v sestavi Stanka Hrastelj, Irena Novak Popov in Marcello Potocco, je izbrala svoje 4 finaliste, ki s jih je razglasila Stanka Hrastelj. V izboru žirije so bili: MAJA MILOŠEVIČ ČUSTIĆ, FRANCI NOVAK, ANDRAŽ POLIČ in ZALA VIDIC. Po glasovanju občinstva, prejeli smo kar 1057 glasov, pa sta se v finale z največ glasovi, ob štirih izbrancih žirije, uvrstila DUŠAN MAROLT in ALEŠ JELENKO, največ glasov pa je prejela Zala Vidic za pesem O padanju.

Drugi polfoinale PT 2021 si lahko ogledate tukaj:
https://www.youtube.com/watch?v=rnZ9yRtnolE

VSEM IZBRANIM ISKRENO ČESTITAMO!

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0