Znana sta kraja polfinalnih Pesniških turnirjev: Ravne na Koroškem in Postojna.

04 februar 2019

Znana sta kraja polfinalnih Pesniških turnirjev: Ravne na Koroškem in Postojna.

Prvi polfinale Pesniškega turnirja 2019 bo v petek, 29. marca 2019, ob 18. uri v Koroški osrednji knjižnici dr. Franceta Sušnika v Ravnah na Koroškem, drugi pa 5. 4. 2019, ob 18. uri v Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni. Obema knjižnicama se iskreno zahvaljujemo za partnerstvo.

 

Strokovna žirija, v kateri bodo eminentni poznavalci poezije, bo izmed sodelujočih najprej izbrala štiriindvajset najbolj uspešnih avtorjev. Ti se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih. In sicer tako, da se bo polovica od izbrane štiriindvajseterice pomerila na enem, druga polovica pa na drugem. Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale. Dvanajst izbranih pesnikov se bo tako v petek, 26. aprila 2019, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, pomerilo na »19. PESNIŠKEM TURNIRJU« v Mariboru. Strokovna žirija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2019, ki bo prejel(a) kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Rok za oddajo pesmi je 1. marec 2019. Tu je povezava do natečaja (https://zalozba-pivec.com/…/19-nagradni-natecaj-pesniskega-…). Strokovna žirija pa bo svojo odločitev o 24 najboljših pesmih sporočila 18. marca 2019.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2019 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com