ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2014

30 marec 2014

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2014

Po dveh polfinalnih turnirjih smo dobili 12 pesnikov, ki se bodo 12. aprila v Mariboru na finalu potegovali za naziv vitez/vitezinja poezije.

Založba Pivec je svojima soorganizatorjema Škrabčevo domačijo iz Hrovače in Zavodom KULTPROTUR iz Gornje Radgone izpeljalo polfinalna Pesniška turnirja 2014. Gre za nagradno natečajno prireditev s trinajstletno tradicijo, na kateri se izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu.

Na prvem polfinalnem nastopu v Hrovači se je v soboto, 22. marca 2014, pomerila prva dvanajsterica polfinalistov. V prijetnem vzdušju skednja na Škrabčevi domačiji so se svojimi pesmimi predstavili David Bandelj, Tomaž Brega Horvat, Nuša Ilovar, Damjan Japelj, Andrejka Jereb, Maša Močnik, Maruša Mugerli Lavrenčič, Silvana Orel Kos, Tea Plesničar, Dušan Šabić, Katjuša Trampuž in Karmen Vidmar.

Na drugem polfinalnem nastopu v Negovi pa se je v soboto, 29. marca 2014, pomerila še druga dvanajsterica polfinalistov. V  grajskem ambientu negovskega gradu so se svojimi pesmimi predstavili Cvetka Bevc, Uroš Brankovič, Lidija Brezavšček, Gregor Grešak, Mateja J. Hočevar, Jana Kolarič, Jan Krmelj, Jernej Kusterle, Miša Shaker, Vesna Šare, Marica Škorjanec in Milan Žniderič.

Prireditvi sta povezovala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, urednik Založbe Pivec. Z odličnimi interpretacijami svojih pesmi se je na obeh turnirjih zvrstilo 24 pesnikov. Hrovaško prireditev je z glasbo popestril  Andrej Hrvatin, v Negovi pa Dejan Berden. Prisotni pa so bili tudi člani strokovne žirije Borut Gombač, Irena Novak Popov in Zoran Pevec. 

Strokovna žirija je v finale na vsakem polfinalu izbrala štiri pesnike, dva pa občinstvo z glasovanjem. V Hrovači je žirija izbrala Davida Bandlja, Silvano Orel Kos, Katjušo Trampuž in Karmen Vidmar; v Negovi pa Lidijo Brezavšček, Gregorja Grešaka, Jerneja Kusterleja, in Vesno Šare. Občinstvo je v Hrovači v finale izglasovalo Nušo Ilovar in  Andrejko Jereb, v Negovi pa Milana Žnideriča in Cvetko Bevc.

Finale bo v soboto, 12. aprila 2014, ob 19. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Strokovna žirija v sestavi Borut Gombač, Irena Novak Popov in Zoran Pevec bo razglasila viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel/-a finančno nagrado 700 €, ročno kovano vrtnico in knjižno nagrado. Svojega zmagovalca pa bo izbralo tudi občinstvo z glasovanjem. 

 

 

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com