Znanih prvih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2019  

29 marec 2019

Znanih prvih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2019  

 

 

V petek, 29. marca 2019, smo tako na prvem letošnjem polfinalu v prijetnem in sproščenem vzdušju prisluhnili pesmim dvanajstih polfinalistov. S svojimi pesmimi so nastopili Tanja Božić, Veronika Gradišek, Tonja Jelen, Majda Kočar, Petra Kokol, Davorin Lenko, Nina Majer, Miha Marek, Tanja P. Hohler, Denis Škofič, Tom Veber in Petra Zrilić Popovič. Prireditev sta moderirala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Prireditev je glasbeno popestril kantavtor Tadej Vesenjak. Strokovna žirija, v sestavi Anja Golob, Irena Novak Popov in Marcello Potocco, je izbrala svoje 4 finaliste, ki sta jih je razglasili prisotni članici žirije, ki sta povedali nekaj besed o izboru in vrednotenju poezije. V finale so se s svojimi pesmim uvrstili Tonja Jelen, Miha Marek, Denis Škofič in Tom Veber. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Veroniko Gradišek in Petro Kokol.

 

Preostalih šest finalistov bomo dobili v petek, 5. aprila 2019, ob 18. uri na drugem polfinalnem turnirju v Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni.

 

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se letos že 19. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na natečaju sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Strokovna komisija nato izbere 24 polfinalistov, ki se pomerijo na dveh polfinalnih nastopih za 12 mest v finalu. Letošnja polfinalna kraja sta Ravne na Koroškem in Postojna. Finale je tradicionalno v Mariboru, letos bo 26. aprila 2019.

Po desetih, ko je bil polfinale v Slovenj Gradcu, je Pesniški turnir spet gostoval na Koroškem, in sicer v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem.

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com