Znanih še drugih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2019

06 april 2019

Znanih še drugih 6 finalistov Pesniškega turnirja 2019

 

Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri se letos že 19. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem in podeljuje naziv vitez/vitezinja poezije. Pesniki lahko na natečaju sodelujejo z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov. Strokovna komisija nato izbere 24 polfinalistov, ki se pomerijo na dveh polfinalnih nastopih za 12 mest v finalu. Letošnja polfinalna kraja sta bila Ravne na Koroškem in Postojna.

V petek, 5. aprila 2019, smo tako na drugem letošnjem polfinalu v prijetnem in sproščenem vzdušju prisluhnili pesmim desetih polfinalistov. S svojimi pesmimi so nastopili Cvetka Bevc, Jože Brenčič, Matea Gorjup, Nina Kremžar, Ana Porenta, Metka Ravnik Glavač, Marko Skok Mezopotamsky, Maja Smotlak, Vesna Šare, in Milan Žniderič. Žal sta zaradi zdravstvenih oz. osebnih razlogov odpovedala sodelovanje Andrejka Jereb in Uroš Zupan. Prireditev sta moderirala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar, urednik pri Založbi Pivec. Prireditev je glasbeno popestril kantavtor Tadej Vesenjak. Strokovna žirija, v sestavi Anja Golob, Irena Novak Popov in Marcello Potocco, je izbrala svoje 4 finaliste, ki sta jih je razglasili prisotni članici žirije, ki sta povedali nekaj besed o izboru in vrednotenju poezije. V finale so se s svojimi pesmim uvrstili Cvetka Bevc, Nina Kremžar, Ana Porenta in Maja Smotlak. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Metko Ravnik-Glavač in Mateo Gorjup.

 

19. viteza/vitezinjo na natečaju za najboljšo neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu bomo dobili v petek, 26. aprila 2019, vas ob 19. uri v Art kavarni bivšega hotela Piramida (zdaj Mercure Maribor City Center, Ulica heroja Šlandra 10). Strokovna žirija v sestavi Anja Golob, Irena Novak Popov in Marcello Potocco bo razglasila zmagovalca, ki mu bo ročno kovano vrtnico izročil lanskoletna vitezinja Nina Dragičević, ob njej bo prejel še finančno in knjižno nagrado. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. Dogodek bosta povezovala Zora A. Jurič in Nino Flisar. Vstopnina bo 5 evrov, za kar boste v dar dobili pesniško zbirko Založbe Pivec in zbornik s pesmimi finalistov.

Za laskavi naziv se bodo potegovali:

Cvetka Bevc (Ljubljana)
Matea Gorjup (Maribor)
Veronika Gradišek (Kozje)
Tonja Jelen (Loče)
Petra Kokol (Limbuš)
Nina Kremžar (Ljubljana)
Miha Marek (Ljubljana)
Ana Porenta (Velike Lašče)
Metka Ravnik-Glavač (Ljubljana)
Maja Smotlak (Koper)
Denis Škofič (Dolnja Bistrica)
Tom Veber (Maribor)

 

 

 

Foto: Jože Brenčič

Nazaj na prejšnjo stran

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com